Ochrana osobních údajů – GDPR

Ochrana osobních údajů – GDPR
Dne 25. května 2018 vstoupilo v účinnost Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).
Základní škola a mateřská škola, Nová Ves nad Nisou, příspěvková organizace, jako správce a zpracovatel osobních údajů za účelem naplnění zásady transparentnosti ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen GDPR) informuje o základních aspektech zpracování osobních údajů, která probíhají v rámci činností naší organizace, o právech subjektů údajů a způsobech jejich uplatnění.
Správce osobních údajů:
Název organizace Základní škola a mateřská škola, Nová Ves nad Nisou, příspěvková organizace
Sídlo organizace Nová Ves nad Nisou 264
468 27, Nová Ves nad Nisou
IČ 72742518
Kontaktní telefon 723 345 317
Kontaktní e-mail skolanovavesnn@seznam.cz
Elektronická podatelna
ID datové schránky e94pe7k
Web www.skolanoavesnn.cz

Pověřenec pro ochranu osobních údajů:
V souladu s článkem 37 odst. 1 písm. a) GDPR správce osobních údajů zřídil funkci pověřence (DPO – Data Protection Officer).
Titul Ing.
Jméno Zbyněk
Příjmení Vavřina
Kontaktní telefon +420 602 423 675
Kontaktní e-mail vavrina.gdpr@gmail.com
Hlavním úkolem pověřence je monitorování souladu zpracování osobních údajů s povinnostmi vyplývajícími z GDPR, provádění interních auditů, školení pracovníků a celkové řízení agendy interní ochrany dat správce osobních údajů.
Mezi další úkoly Pověřence náleží např.:
• poskytování informací a poradenství správci a zaměstnancům správce, kteří se na zpracování osobních údajů podílejí,
• monitorování souladu činností správce s GDPR,
• poskytování poradenství na vyžádání, pokud jde o posouzení vlivu na ochranu osobních údajů,
• spolupráce s Úřadem pro ochranu osobních údajů,
• působení jako kontaktní místo pro subjekty údajů,
• zpracování doporučení v oblasti úprav interních předpisů (směrnic),
• realizace školení zaměstnanců, kteří provádějí zpracování osobních údajů,
• poskytování metodické pomoci při realizaci inventury zpracování osobních údajů,
• poskytování metodické pomoci při zpracování analýzy rizik,
• poskytování metodické pomoci při návrhu technických a organizačních opatření v rámci nápravných opatření,
• poskytování metodické pomoci při jednání s dodavateli software či technologií dotýkajících se problematiky zpracování osobních údajů.